Ik weet nog heel goed hoe ik me voelde op 2 april 2019, zo rond half zeven ‘s avonds. Bruisend van enthousiaste energie en ook een tikje zenuwachtig zat ik die dinsdagavond op mijn matje in mijn mooie nieuwe yogaschool. Wachtend op de komst van de deelnemers aan de allereerste les van het allereerste lesblok aan de Poststraat.

De weken en maanden ervoor waren intensief en o zo leuk. Ik kocht matten, kussens en dekens, meubels, schoonmaakspullen en meer, we hingen lampen op, zetten meubilair in elkaar en ik poetste en richtte de ruimte in. Eind maart gaf ik gratis proeflessen, waar enorm veel belangstelling voor bleek. Zoveel, dat ik er niet twee maar drie gaf. En de laatste zaterdag voordat het eerste lesblok van start ging, hield ik een openingsfeest. Heel veel lieve, meelevende mensen kwamen kijken en brachten een bloemetje, cadeautje of knuffel mee.

Half maart was ook nog eens de allereerste Senti Yoga retraite ooit. Van vrijdag- tot zondagmiddag waren we met 14 deelnemers samen in retraite-oord Yogabee in Domburg. We deden samen yoga, meditatie en yoga nidra en tekenden mandala’s. Anneke en Jeroen kookten heerlijke vegetarische maaltijden en verwenden ons met een overdaad aan lekkers tussendoor. Er werd in badjas vanuit de sauna de tuin in gehuppeld, sommigen zochten het strand op en anderen breiden of lazen in de gezellige woonkamer. Lieve woorden en zelfs een traantje bij het afscheid. Een weekend om nooit te vergeten.

Inmiddels is net het derde lesblok bij Senti Yoga achter de rug. Steeds meer mensen sloten zich de afgelopen maanden aan. De aanvankelijk drie lessen per week werden er vier. En naast de wekelijkse lessen gaf ik het afgelopen jaar geregeld workshops op zondagen met thema’s als yoga & meditatie, yoga nidra en yogafilosofie. Fijne zondagochtenden waren dat.

Wat heb ik het afgelopen jaar genoten van het samen yoga doen met al die Senti Yoga cursisten! De sfeer in de groepen is fijn; iedereen kan zichzelf zijn en bij zichzelf zijn. En af en toe lachen we met elkaar. Telkens weer is het voor mij als yogadocent heel bijzonder te merken hoe mensen genieten van dat uurtje voor zichzelf en hoe yoga iedereen iets geeft. Ook bijzonder vind ik het dat zoveel mensen na de les naar me toekwamen en openhartig deelden wat ze tijdens de les of in het dagelijkse leven hadden beleefd.
Al schrijvend realiseer ik me dat dit misschien wel het allermooiste is van het yogales geven: het samen stil zijn. Dat gevoel van verbinding zonder woorden is mij heel dierbaar.

Dankjewel aan jullie allemaal! Op naar nog een jaar yoga samen. Nu even online, straks weer fijn aan de Poststraat!

Namasté 🙏

 

Leave a comment