Manon

Over Manon

Sinds 2015 geef ik met veel liefde en plezier yogales. En in april 2019 opende ik mijn eigen yogaschool in Klundert. Daarnaast geef ik yogaretraites, 1-op-1 yogales en soms workshops.
Mijn eerste kennismaking met yoga was toen ik – ik denk rond 2001- yogalessen ging volgen in Terneuzen, waar ik toen woonde. Ik was meteen verkocht. Na jarenlange eigen beoefening, besloot ik in 2013 dat ik me verder wilde verdiepen in yoga en begon met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Een vierjarige opleiding tot yogadocent die mij enorm veel heeft gebracht: als docent, maar ook als mens. In de zomer van 2019 ontving ik mijn diploma na vijf prachtige, verdiepende en voedende studiejaren.

Manon-ushi-senti-yoga
Achtergrond
  • Geboren: in 1976 in Zeeuws-Vlaanderen
  • Studies: Journalistiek, Culturele Antropologie, Therapeut Integrale Lichaamsmassage (Sonnevelt Opleidingen), Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, Docentenopleiding Restorative Yoga bij Yogapraktijk Yogaflow.
  • Werk heden: eigenaar en yogadocent bij yogaschool Senti Yoga in Klundert, eigen tekst- en communicatiebureau Bureau Commens.
  • Werk verleden: journalist bij dagbladen, managementassistent bij Herman van Veen, tekstschrijver bij communicatiebureau, eindredacteur bij DVN, yogadocent bij SGZ Zevenbergen.
  • Getrouwd: met Jeroen
  • Verdieping opleiding: cursussen Yoga en Wijsbegeerte, yoga en meditatie, ayurvedische massage. Teacher training Yoga Nidra, Yoga Intensive met Matajī
  • Verder: 3,5 maand als vrijwilliger in Zuid-India (2000), Yoga/studiereis Noord-India (2015).
Persoonlijke stijl als docent

Mijn persoonlijke stijl van lesgeven in kernwoorden: kalm, met aandacht, rust, verstilling. Er is ruimte voor wie jij bent, op dit moment. In de les zoeken we steeds naar de balans tussen kracht en souplesse. En oefenen prestatieloos. Dit betekent natuurlijk niet dat je de oefeningen niet naar je beste kunnen doet. Het betekent dat je met je volle aandacht in de beweging bent, zonder een bepaald doel na te streven. Je zoekt telkens weer je grenzen met aandacht op en onderzoekt en respecteert ze waar je ze tegenkomt. Zoals wel eens wordt gezegd: ‘Yoga gaat niet over het raken van je tenen, maar over de weg ernaartoe’.

Motivatie

Ik geloof er sterk in dat je als mens met ogenschijnlijk kleine dingen, grote impact kunt hebben op de wereld om je heen. Daarom (en omdat het zo leuk is) vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, steeds bewuster en liefdevoller te worden. Zodat ik mijn eigen leven en dat van anderen positief kan raken. Leven volgens de yama’s en niyama’s uit de yoga sutra’s van Patanjali, door bijvoorbeeld anderen zo min mogelijk te beschadigen (Ahimsa) en tevreden te zijn (Santosha). Voor mij is yoga een weg voor het leven. Heel belangrijk voor mij hierin is het lesgeven. Het delen van yoga met anderen vind ik enorm zinvol, waardevol, vervullend. Iedere cursist die hieruit iets positiefs meeneemt in het dagelijks leven, is er één.

Yoga-torsie-sentiyoga