De chakra’s, wat moe(s)t ik ermee?

Wat moet ik hiermee? Die vraag stelde ik mijzelf toen ik jááren geleden voor het eerst kennismaakte met de chakra’s, 7 ‘wielen van energie’ of bewustzijnsniveaus in het menselijk lichaam. Het was voor mij een beetje een ver-van-mijn-bed-show.

Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt en later, tijdens de opleiding tot yogadocent werd voor mij steeds duidelijker dat het kijken naar mezelf vanuit de chakraleer me van alles kan leren. De chakrafilosofie kan je iets vertellen over de bril waardoor je naar het leven kijkt en hoe je in het dagelijks leven handelt. Over emoties, gedachten en patronen. Ook over hoe dit alles in het lichaam resoneert.

Handvat

Voor mij persoonlijk is de chakraleer dus een handvat geworden om naar mezelf, mijn drijfveren, (re)acties, blokkades en mijn talenten te kijken. Met een open blik en onderzoekend gebruik ik deze filosofie als spiegel. Voor mij is het dus zeker niet het ultieme antwoord op alles, maar een van de manieren om naar mezelf en medemens te kijken.


Diepgaande filosofie

En zo geloof ik dat echt iedereen wel iets uit deze mooie, diepgaande filosofie kan halen.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondag 29 september naar de workshop Yoga & de zeven chakra’s en dan duiken we er samen in ;-). Met yoga, achtergronden, ontspanning en thee met iets lekkers na.

Aanmelden: manon@sentiyoga.nl

Leave a comment