Waarom juist nu yoga? 5 redenen waarom yoga helpt.

1.

Het werkt verhelderend en kalmerend om geregeld je focus te verleggen van de buitenwereld naar binnen toe. Zeker nu de buitenwereld zo turbulent is.

.

2.

Door yoga of meditatie te beoefenen voel je hoe het met je gaat. Als het leven veel van je vraagt ren je, voor je het weet, jezelf voorbij.

.

3.

Yoga helpt om je te verbinden met dat wat het denken ‘overstijgt’. Je zou het je hart kunnen noemen, je intuïtie. Het denken is een prachtige ‘tool’, maar gedachten zijn vaak negatief, herhalend en versterken oude patronen. Zoals Patanjali schreef in de Yoga sutra’s: yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest. Of zoals cursisten het wel eens zeggen: ‘even je hoofd leegmaken’.

.

4.

Yoga versterkt het immuunsysteem, alleen al door de stressverlagende werking.
(lees hier een uitgebreid artikel over dit onderwerp: www.happywithyoga.com/lifestyle/immuunsysteem-versterken-met-yoga/)

.

5.

Aandacht is wat het yogapad ons leert. En aandacht maakt alles mooier.
Voorbeeld: je kunt door een bos lopen terwijl je piekert over wat er een uur eerder is voorgevallen. Je mist dan al het moois om je heen. Zodra je in het hier en nu komt, zie je ineens het groen, de vogels en de zon door de bomen.

 

Ik kan nog wel even doorgaan en ik weet zeker dat iedereen die yoga beoefent dit lijstje kan aanvullen met nog meer moois dat yoga ons brengt.

 

Leave a comment